Csokis-Banános zabpehely keksz recept- cukormentes, gluténmentes
Megjegyzés
Ez egy tipikus gyors recept, ami ötperc alatt a sütőben van. Csak összekevered, kézzel golyókat formázol belőle, belenyomod a csoki kockákat, és pikk-pakk, készen is van. Fantasztikus ez a csokis-banános ízvilág a zabbal keverve. A legfinomabb édesítőszerünket használtuk, a Yummy Sweet Bart. Próbáljátok ki, sokkal intenzívebbé teszi a banán ízét. Tapasztaltad más édesítőszerekkel, hogy a gyümölcsök ízét eltompítják? A Yummy Sweet édesítők nem csak, finom édes ízt adnak vissza, hanem kiemelik az ételek, gyümölcsök jellemző ízvilágát.
ENERGIA: 525,43 kcal/100 g
FEHÉRJE: 15,82 g/100 g
ZSÍR: 36,6 g/100 g
SZÉNHIDRÁT: 31,86 g/100 g
A zabkeksz hozzávalói:
- 6 ak 0,42 g Yummy Sweet Bar vagy Red édesítőszer
- 130 g zabpehely
- 1 ek vanília aroma
- Csipet só
- 1 g tojás
- 100 g banán (héj nélkül)
- 30 g vaj
- 80 g cukormentes csokoládé (A youtube csatornánkon találsz videót, ha te szeretnéd elkészíteni, az nem fog puffasztani) A csokoládé készítést ide kattintva tudod megnézni.
A keksz elkészítése:
- A zabpelyhen kívül, az összes összetevőt egy botmixerrel összeturmixoljuk
- Majd összekeverjük a zabpehellyel
- Kézzel szilva nagyságú golyókat formázunk belőle, és sütőpapírra egy tepsibe helyezzük, egymástól kb. 2-3 cm-es távolságra.
- A csokoládét kisebb kockára tördeljük, majd minden zabpehely golyó tetejére teszünk egy-egy darabot, amit újjal belenyomunk, így zabgolyók kis pogácsákká alakulnak.
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, majd 15 percig sütjük benne.