Csokis pudingos keksz elkészítése
Hozzávalók:
- 104 g csokis pudingpor
- 21 g. Holland kakaó
- 42 g. DW süteményliszt koncentrátum
- 182 g. Nagyi titka extra finom süteményliszt
- 250 g langyos vanília ízesítésű Vénusz margarin
- 1 tk. csokis meggy aroma
- 8 – 9 ak. Yummy Sweet Red édesítő
- 1 tk meleg víz, amiben az édesítőt feloldjuk.
Elkészítése:
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, hozzáadjuk a langyos margarin, a langyos vízben feloldott édesítőt és egynemű tésztává állítjuk össze.
Készíthetünk belőle egyforma mérető golyókat, amiket kilapítunk és villával csíkozzuk, vagy mint én, 2 egyforma méretű rudat formáltam belőle. 4 – 5 mm vastagságúra szeleteltem, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyeztem és mindegyiket egy villával csíkoztam, ill. nyomdával díszítettem.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem és a tepsiben hagytam kihűlni.
Ebből a mennyiségből 52 db keksz lett
Ch/ db : 5,5 g
Tejszínes pudingos keksz elkészítése
Hozzávalók:
- 124 g. tejszínes pudingpor
- 225 g. mandulaliszt
- 250 g. langyos margarin
- 1 tk színtelen mandula aroma
- 8 – 9 ak. Yummy Sweet Red édesítő
- 1 tk. meleg víz, amiben az édesítőt feloldjuk
Elkészítése:
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, hozzáadjuk a langyos margarin, a langyos vízben feloldott édesítőt és egynemű tésztává állítjuk össze.
Készíthetünk belőle egyforma méretű golyókat, amiket kilapítunk és villával csíkozzuk, vagy mint én, 2 egyforma méretű rudat formáltam belőle. 4 – 5 mm vastagságúra szeleteltem, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyeztem és mindegyiket egy villával csíkoztam, ill. nyomdával díszítettem.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem és a tepsiben hagytam kihűlni.
Ebből a mennyiségből 53 db keksz lett.
Ch/db: 0,8 g.