Arju muffinja
Hozzávalók:
250 g zabpehelyliszt
4 ek. cukrozatlan kakaó
1 db sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1 db. egész tojás
15 ak. Yummy Sweet Red édesítő (180 g cukor)
270 g natúr joghurt
75 g 20% tejföl
1 dl növényi olaj
0.5 dl tej
12 db diabetikus szaloncukor, vagy (12 kocka diabetikus töltött csokoládé)
12 db papír sütőforma
80 – 100 g vaj, vagy margarin
2 ek. Holland kakaó
1 ak Yummy Sweet Red édesítő (1 ek. cukor)
Elkészítés:
1.) 6 db diabetikus szaloncukrot (csokit) elfelezünk, a maradékot apró darabokra felvágjuk.
2.) Összekeverjük a lisztet, az apró szaloncukor darabkákat (csokidarabokat), a kakaót, a sütőport és a szódabikarbónát.
3.) A sütőt 180 fokra (légkeverésnél 160 fok) melegítjük. A papírformákat a tepsibe tesszük.
4.) A tojást felverjük. Hozzáadjuk a Yummy Sweet Red édesítőt, az olajat, a joghurtot, tejfölt és a tejet.
5.) A tojáskeveréket hozzáöntjük a liszteshez és könnyedén összekeverjük.
6.) A tészta felét belekanalazzuk a formákba és mindegyik közepébe 1 – 1 fél szaloncukrot (diabetikus csokit) teszünk, majd a maradék tésztát és ráadagoljuk.
7). A sütőben (középen) 20 – 25 percig sütjük. 5 percig pihentjük, kiszedjük és hűlni hagyjuk.
8.) A megolvasztott margarinos, kakaós, Yummy Sweet Red -es mázba belemártjuk a muffinokat és vagy kókuszreszelékbe nyomjuk, vagy szeletelt mandulával, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtjük és fogyasztjuk.
Ezzel a cukormentes diétás muffin, egy tökéletes desszert, bátran kínálhatod vele vendégeidet is, nem fogják észrevenni, hogy nem cukorral készítetted.
Jó étvágyat hozzá!