Apró, gusztusos, falatnyi és csodaszép!
Így jellemeznénk ezt az egészséges édességet, mely egészséges összetevőkből, cukormentesen készül. 5 perc alatt készíthetsz igazán ízletes, diabetikus édességet, az alábbi recepttel és videóval!
Kellemes időtöltést, jó sütögetést és falatozást kívánunk!
Mindössze 5 perc a konyhában és már tálalhatod is az egészséges, cukormentes desszertet!
Hozzávalók:
-200 g eper püré
-2 adagolókanál (0,14 g) Yummy Sweet Red édesítőszer
-30 g Zselatin
Cukormentes citromos mascarponés hab:
200 g habtejszín
30%-os 100 g mascarpone
5g zselatin
3 adagolókanál (0,21 g) Yummy Sweet Red édesítőszer
1 db citrom
Eperkosárkák elkészítése:
A pürésített epret 5 percig forraljuk, így az enzimek lebomlanak, ami megakadályozná a zselatin kötését. Majd mikor már nem tűzforró, fokozatosan elkeverjük benne a zselatint, és várunk kb 5 percet, hogy feloldódjon teljesen, majd átkeverjük. Ezután a zselatinos epret szilikon muffin formákba töltjük, kb. félig, majd a tetejére is szilikonos muffin formákat teszünk, amit addig nyomunk bele, amíg a forma pereméig fel nem jön, és vizet töltünk rá, hogy a zselatin ne tudja felnyomni, Vigyázzunk, hogy csak az alsó forma pereméig töltsük vízzel a felső formát, különben ki fog folyni a zselatinos eper az alsó formából. Igazgassuk középre, és vízszintesre a felső formákat, hogy szép egyenletes fala legyen felül, az eper kosárkánknak, miután megdermed. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára, hogy megdermedjen. Citromos mascarponés hab készítése: A tejszínt verjük habra a zselatinnal, majd tegyük bele a mascarponét, és verjük kemény habra. Reszeljük bele a citrom héját, és facsarjuk bele a levét, majd keverjük össze. Amikor kész, töltsük egy habzsákba, és nyomjuk bele az eper kosárkákba. A végén, díszítsük eper darabokkal.