Az íze isteni, az állaga tökéletes, igazi csemege az egészséges édességek kedvelőinek!
Egészségesen, gyorsan, tiszta ízekkel, cukormentesen!
Mintha valóban cukorral készült volna!
A recept glutén- és cukormentes, a ketogén étrendet követőknek is ajánljuk!
Hogy hogyan készítsd el ezt a valóban egészséges, könnyed és finom cukormentes csodát?
Mutatjuk:
Hozzávalók:
-1 kg eper
-10 adagolókanál Yummy Sweet édesítőszer (0,7 g/kg gyümölcs)
-2 g/kg citromsav
-10 g pektin (olyan típusú, ami alacsony cukortartalmú lekvárokhoz való)
A pektin mennyisége növelhető, amennyiben sűrűbb állagot szeretnénk elérni.
Elkészítés:
Befőttes üvegek előkészítése: Az üvegeket alaposan mossuk meg, majd csírátlanítsuk, tegyük be 15
percre, egy 110 °C-os sütőbe
-Az eprekről távolítsuk el a szárat és a levelet, valamint a hibás részeket.
-Daraboljuk fel, hogy könnyebb legyen a turmixolni
-Turmixoljuk le, de hagyjunk darabokat is, hogy a dzsemmünkben is maradjanak gyümölcsdarabok
-Tegyük fel melegedni egy edénybe a leturmixolt szamócát
-Adjuk hozzá a citromsavat, és keverés mellett a pektint
-A forrástól kezdve 5 percig főzzük
-Forrón merjük bele a befőttesüvegekbe
-Zárjuk le, majd fordítsuk 5 percre a tetejükre, hogy a forró dzsem a felső részt is csírátlanítsa.
Itt észre fogjuk venni, ha valamelyik üveg nem jól zár, mert folyni fog, ha lesz ilyen, akkor ezt
hamarosan el kell fogyasztani, mert megromolhat.
Hagyjuk lassan kihűlni az üvegeket, és a pektinnek is kell kb. 24 óra a kötéshez.