Emlékszel még a nagyi isteni piskótájára? Most Te is elkészítheted az egészséges verzióját liszt és sütőpor nélkül!
Olyan az Íze, mintha cukorral készült volna és a fehér lisztet sem fogod hiányolni.
Ha nem lesz olyan finom, mint amikor cukrot használtál, csak küldd vissza! Garanciát vállalunk termékünkért!
Diabetikus piskóta, egyszerűen, gyorsan, liszt nélkül! Csak egészégesen!
Hozzávalók:
-12 adagolókanál Yummy Sweet édesítőszer
-8 tojás
-2 csipet só
-5 csepp citromlé
-150 g őrölt mandula (nem mandulaliszt, amit finomra őröltek, és amiből kivonták az olajat) 1 evőkanál vanília aroma (vagy vanília kivonat)
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét két nagyobb tálba, hogy a felduzzadt tojáshab is beleférjen.
A fehérjébe tegyünk egy csipet sót, és 5 csepp citromlevet, 6 adagolókanál Yummy Sweet Redet.
A sárgájába tegyünk 1 csipet sót, és egy evőkanál vanília aromát, 6 adagolókanál Yummy Sweet Redet.
Először a fehérjét verjük kemény habra, de ne túl keményre (próbaként néha húzzunk fel belőle egy kis csúcsot, és ha már van tartása, de még azért lassan elhajlik, akkor kész a habunk). Ha a sárgájával kezdenénk, akkor belekerülne a sárgája a fehérjébe, és azt el akarjuk kerülni habverés előtt.
Verjük fel a sárgáját, amikor már egy világosabb, fehéres-sárga, akkor abba hagyhatjuk.
A fehérje hab kb. egyharmadát tegyük a sárgájába, és a habverő legalacsonyabb fordulatán, finoman keverjük össze.
Tegyük bele a maradék fehérjét és a habverővel ezt is finoman keverjük össze.
Amikor nagyjából már összekevertük a sárgáját a fehérjével, csakis akkor tegyük bele az őrölt mandulát, így nem okoz akkora kárt a habban, mintha korábban bele tettük volna. Keverjük össze finoman, de gyorsan, hogy ne legyen ideje a habot összerántani.
Fontos!
Ne használjunk mandulalisztet, amit finomra őröltek, és kivonták belőle az olajat, mert szinte azonnal összerántja a habunkat!
A tésztát öntsük egy sütőformába, ehhez a mennyiséghez mi egy állítható tortakarikát használtunk, ami 8 cm magas és 18 cm átmérőre állítottuk.
Fontos!
Lehetőleg ne használjunk teflon bevonatú formát, ne kenjük be a forma oldalát zsiradékkal, és ne tegyünk sütőpapírt az oldalára, mert nem tud az oldalán felkapaszkodni a piskótánk, és be fog rogyni a szélein.
Tegyük a 150 °C-os előmelegített sütő alsó harmadába, 1 óra 20 percre. A sütőt állítsuk alsó-felső sütésre. Ne nyissuk ki a sütőt előtte! Mielőtt kivesszük, egy fogvájóval csináljunk tűpróbát, ha nem marad rajta a tészta, akkor kész.
Ez a különleges, diabetikus és lisztmentes finomság nem csak laktató és könnyed, hanem bármely töltelékkel remek kiegészítője egy vasárnapi ebédnek, vagy ha vendégeket várunk!
Jó étvágyat!