Cukormentes rumos-diós, mandulás, kókuszos szaloncukor recept, karácsonyra
Kókuszos:
1 dl tej 2,8 %-os (kókusztejszín)
3-4 ak Yummy Sweet Red
30 g kókuszliszt, ha nem állna össze, akkor turbózhatjuk mandulaliszttel, hogy formázható legyen
A fenti anyagokat össze gyúrjuk, formázzuk és hűtőbe rakjuk.
Rumos-diós:
100 g darált dió
1 ekl rum
3-4 ak Yummy Sweet Red
1 ek. diabetikus sárgabarack dzsem (nálam Yummy Swet Reddel készült)
A fenti anyagokat összegyúrjuk, formázzuk és hűtőbe tesszük.
Mandulás:
1 dl tej 2,8 %-os (mandulatej)
4-5 ak Yummy Sweet Red
2 csepp fehér mandulaaroma
100 g mandulaliszt
Fenti anyagokat összegyúrjuk, formázzuk és hűtőbe rakjuk amíg a csokit felolvasztjuk.
Csokimáz:
A fenti mennyiséghez én
180 g 81%-os étcsokit olvasztottam fel, kb.
100 g vajjal
2 – 3 ak Yummy Sweet Red édesítővel takarék lángon, majd egyesével megforgattam benne a már előhűtött szaloncukrokat. Műanyag tálcára rakosgattam, majd irány a hűtő.
Amennyiben tejjel készítjük, úgy csak hűtőben tároljuk, ha a paleos változatát készítjük, akkor hűlés után csomagolhatjuk és mehet a fára!
Jó étvágyat kívánok
Készültök már a karácsonyra?
Amennyiben van olyan recepted, ami cukormentes, és karácsonyra ajánlod, oszd meg itt velünk kérlek!