Fordított almás piskóta, avagy pudingos szelet újra gondolva
Hozzávalók:
1,5 kg alma
6 ak. Yummy Sweet Red (6 evőkanál cukor)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál reszelt citromhéj
A tésztához:
6 tojás
90 g. DW süteményliszt R koncentrátum
90 g. Nagyi rétesliszt
12 ak Yummy Sweet Red édesítő (15 dkg porcukor)
12 ek.víz
1 cs. sütőpor
csipet só
A krémhez:
1 liter tej (Riska 3,5%)
3 cs. tejszín ízesítésű, vagy vaníliás pudingpor
12 ak. Yummy Sweet Red édesítő (15 dkg cukor)
2 dl habtejszín ( cukormentes)
1 tk. zselatin (por)
1 cs. habfixáló
A tetejére:
1/2 cs csokis pudingpor
2,5 dl tej
3 ak. Yummy Sweet Red édesítő (3 evőkanál cukor)
fahéj
Elkészítése:
Meghámozzuk és lereszeljük az almát, a fahéjjal és a cukorral összekavarjuk. Kibélelünk papírral egy 23×32 cm-es tepsit és belesimítjuk az almát. Ha szükséges, kicsit kinyomjuk a fölösleges nedvességet.
Kézbe vesszük a gépi habverőt és a továbbiakban azzal dolgozunk. A tojások fehérjéből csipet sóval, kemény habot verünk. A sárgáját a Yummy Sweet Red édesítőszerrel, a vízzel habosra keverjük.
2 – 3 részletbe hozzáadjuk kétféle lisztet, amit előtte összekevertünk a sütőporral. A tojáshabot a lisztes keverékhez adjuk úgy, hogy először a felét, hogy alaposan összekeverhessük a géppel, lazíthassuk az alaptésztát.
Végül a maradékot óvatosan egy fakanállal keverjük a piskótába. Ezt a tésztát egyenletesen rásimítjuk az almára. 180 fokos sütőben megsütjük, kb. 35 – 40 percig Kivesszük a tepsit és 15 percen át hagyjuk hűlni. Egy tálcát teszünk a tepsi tetejére és ráborítjuk a tésztát. A papírt levesszük róla és már az almás réteg van felül.
Megcsináljuk a krémet:
Egy magas falú lábasba beleöntjük a pudingokat, a zselatint és a Yummy Sweet Red édesítőszert. Összeverjük, majd folytonos keverés mellet hozzáadjuk a tejet.
Amikor ezzel kész vagyunk, feltesszük főni. Természetesen egy kézi habverővel állandóan keverjük, hogy szép sima maradjon. Forrástól számítva kb. 1 percig még főzzük, majd elzárjuk a gázt és még kevergetjük 2 – 3 percig.
Ezt követően a lábast hideg vízbe állítjuk és hűtjük. Közben néha jól átkevergetjük. Amíg a pudingunk hűl, felverjük a tejszínhabot a fixálóval együtt.
Amikor a pudingunk már alig langyos, ismét kézbe vesszük a gépi habverőt és a két krémet összekeverjük. Hűtőben tartjuk addig, amíg a sütink ki nem hűl. A kész krémet rákenjük a sütemény tetejére. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
A díszítéshez a csokis pudingot, a Yummy Sweet Red édesítőszerrel és a tejjel megfőzzük, langyosra hűtjük és habzsákba öntjük. A tésztát felszeleteljük és minden szeletre nyomunk egy adag pudingot, majd megszórjuk fahéjjal.
Amennyiben nincs kedvünk pudinggal díszíteni, akkor reszeljünk rá Wawek diabetikus étcsokit, azzal is nagyon finom ám!
Újra gondolva jelen esetben a liszt megváltoztatása, ami a figyelmetlenségem műve volt. No, de így sikerült egy remek piskótatésztát kreálnom, ami már szinte megegyezik az eredeti vizes piskóta állagával!
Jó étvágyat hozzá!
Írd meg alul kommentben a te cukormentes receptedet, ami lehet fordított almás piskóta, vagy hasonló édesítőszerekkel készült süti!
A cukormentes étrendet követők (fogyókúrázók, diétázók, cukorbetegek, stb.) életét megkönnyíti, ha az ételeik ugyanolyan élvezetesek lesznek ízre, állagra édesítőszerekkel is, mint amikor cukrot használtak. Amennyiben szeretnél többet tudni az édesítőszerek használatáról, kattints ide, a használati tippek oldalunk segítséget jelenthet.
Az édesítőszerekkel készült ételek, kicsit más gondolkodást, és sok tapasztalatot igényelhetnek, segítsünk egymásnak!