Ez a süti is egy jó karácsonyi recept ötlet lehet, ha tetszett írd meg hozzászólásban. Amennyiben neked is van egy hasonló nagyitól ellesett recepted, nyugodtan megoszthatod itt!
Diós kifli nagyi módra cukormentesen és ch. csökkentve.
Ezen a recepten is sokat agyaltam, mert sajnos írásos dokumentumom nem maradt, csak a gyermekkorom ízei és kukucskálásai adták az ötletet. És láss csodát majdnem olyan, mint Nagyikámé, csak ez diabetikusan van elkészítve! Na és persze ebbe nem az Ő szeretete van benne.
Tészta hozzávalói:
250 g DW Zéró-6 lisztkoncentrátum
250 g búzafinomliszt
6 g sütőpor
200 g Vénusz margarin
2 db XXL tojás
4 – 5 ak Yummy sweet Red édesítőszer (60 g cukornak megfelelő édesítőszer)
1 db citrom leve
100 ml tej
Dió töltelék:
400 g darált dió
200 ml tej
16 – 17 ak Yummy sweet Red édesítőszer (200 g cukornak megfelelő édesítőszer)
1 db citrom reszelt héja
Először a tölteléket készítjük el.
1.) A diót a tejjel, Reddel felforraljuk, tűzről levesszük és belekeverjük a reszelt citrom héját
2.) Hűtjük, amíg a tésztát összeállítjuk
Tészta összeállítása:
1.) A kimért szárazanyagokat a Red kivételével alaposan összekeverjük.
2.) Beledaraboljuk a hideg margarint és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Közepébe mélyedés csinálunk.
3.) A mélyedésbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, amiben előtte feloldottuk a Redet és a citrom levét és egynemű tésztává gyúrjuk.
4.) 4 egyenlő részre osztjuk és egyenként 1-1 mm vastagságúra, kerekre nyújtjuk.
5.) A dió tölteléket is negyedeljük.
6.) A lapokat egyenként megkenjük a töltelékkel, majd pizza vágóval 8 – 16 részre vágjuk. (Én 16 részre vágtam, így 64 db kiflim lett)
7.) Minden szeletet szorosan feltekerünk, kicsit formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
8.) 190 fokra előmelegített sütőben, (alsó – felső) 15 – 18 percig, világosra sütjük. Tepsibe hagyjuk hűlni.
9.) Aki más édesítőszert használ a hűtés 3 perc, és megszórhatja az általa használttal.
Jó étvágyat hozzá!