Hogyan készítsük el a házi cukormentes nutellát?
A nuttella az a finomság, amit mindenki szeret, de a magas cukortartalma miatt nem lehet nyakra-főre enni, főleg ha valaki cukorbeteg, diétázik, fogyókúrázik stb. Ezzel a cukormentes recepttel olyan nutellát készíthetünk, amelyet bátran ehetünk, és készülhet a nutellás palacsinta, a nutellás gofri, kenhetjük piskótára, kekszekre. Lecserélhetjük vele bármilyen süti recept töltelékét.
Hozzávalók:
200 g török mogyoró
200 g 74-81+%-os étcsokoládé vagy diabetikus étcsokoládé (amelyikre jobban reagál a szervezetünk)
4 dl 30 %-os habtejszín
4 ek. semleges ízű olaj (nálam Vénusz, vaj ízű)
5 ak Yummy Sweet Red (5 ek. cukor)
2 tk. vanília aroma, vagy fél vaníliarúd belseje kikaparva
Elkészítése:
Egy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!)
Ha teljesen kihűlt, vegyünk egy adag mogyorót 2 tenyerünk közé, és morzsolgassuk addig, amíg le nem hullik róla az összes héj (ha pici marad, nem tragédia).
Egy aprítógépben (például amit bot mixerekhez szoktak adni) 4 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Ezt az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!)
Egy kis lábasban a habtejszínt meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a Yummy Sweet Red édesítőt, fűszerezzük a vanília aromával.
A csokoládét darabokra törjük, megolvasztjuk a Yummy Sweet Redes, vanília aromás tejszínben, a mogyorós masszával együtt simára keverjük, és üvegbe töltjük. Amikor kihűlt fogyaszthatjuk. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!