Karácsonyi aprósütemények cukormentes linzer recept
Készülődés karácsonyra. Az alábbi receptet Mária Hajková 1978 -ban megjelent Édeskönyvéből írtam át diabetikussá.
Hozzávalók a fehér linzer tésztához:
150 g DW Zéró-6 liszt
150 g búzafinomliszt
6 g sütőpor
5 g Nyírfacukros vaníliás cukor
7 – 8 ak Yummy Sweet Red édesítőszer (150 g cukornak megfelelő édesítőszer)
175 g zsír (nálam kacsa)
1 db XL méretű tojás
Hozzávalók a kakaós linzer tésztához:
150 g DW Zéró-6 liszt
150 g búzafinomliszt
30 g Holland kakaó
6 g sütőpor
5 g Nyírfacukros vaníliás cukor
7 – 8 ak Yummy Sweet Red édesítőszer (150 g cukornak megfelelő édesítőszer)
175 g zsír (nálam kacsa)
1 db XL méretű tojás
2 – 3 ek tej
Ragasztáshoz és sk. diabos sárgabarck dzsemet használtam, de bármilyen dzsemmel finom.
Elkészítés mind két linzer alapnál:
1.) A száraz anyagokat alaposan összekeverjük.
2.) Elmorzsoljuk benne a zsiradékot, majd hozzáadjuk a tojás és gyorsan összeállítjuk. (A kakaósba szükség szerint adagoljuk a tejet, hogy összeálljon)
3.) 2 – 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk.
4.) 160 fokra előmelegített sütőben 7 – 10 percig sütjük.
5.) Hűtés után 1 kakaósat és 1 világos kekszet lekvárral összeragasztunk.
Jó étvágyat hozzá!