Táplálkozz tudatosan, már a kezdetektől!
Azt már megszokhattátok, hogy imádunk ötleteket adni cukormentes finomságok elkészítéséhez, kiváló édesítőszerek és alapanyagok használatával.
Cukormentes és szénhidrátcsökkentett édességek, tőlünk Nektek! Ezért szerettek minket!
Most egy olyan témával érkeztünk, mely egyre több embert érint és érdekel.
Mikor arra adod a fejed, hogy belevágj egy intenzív fogyókúrába, vagy életmódot válts, számtalan irányból érkeznek tanácsok! Járj edzeni! Ne egyél cukrot! Kerüld a tartósítószereket! No, meg a fehér lisztet is!
Ez utóbbi talán a legnehezebb, hiszen az alapvető élelmiszerek közé sorolandó és az ember néha úgy érzi, kizárt, hogy enélkül élni tudjon.
Ráadásul a magyaros ételek szerves része ez a kis összetevő, melynek használata egyre megosztóbb a gasztro-társadalomban.
És azok a péksütemények! Oh! Ropogósak, isteniek és megédesítik a napod! Kevesen tudnak ellenállni nekik!
Sőt, kutatások szerint egyes emberek szervezete egyenesen kívánja a fehér lisztet és hosszas fogyasztás után még függővé is válhat!
Az alábbi cikkünk megírásánál azt vettük a fejünkbe- hűen cégünk vezérfonalához- hogy rávilágítunk a tényre, miszerint csodálatosan finom, szénhidrátcsökkentett és egészséges édességeket készíthetünk a fehér liszt használata nélkül is!
Hogy mivel? Mutatjuk!
Mit használj fehér liszt helyett? Melyik az a liszt, amiből íncsiklandóan finom és egészséges süteményeket készíthetsz?
A nemzetközi piacokon egyre nagyobb kedvencnek számít a mandulaliszt.
Számtalan egészséges édességet készíthetünk vele, mint például egy finom házi Macaron, egy finom Amaretti, vagy az olaszok által annyira kedvelt Cantuccini.
De maradhatunk hazai vizeken is, hiszen remek egészséges alapanyag, ha palacsintát, gofrit vagy mézeskalácsot kíván a család!
A mandulaliszt a mandula finomra őrléséből származik. Maga a mandula pedig az egyik legegészségesebb csonthéjas gyümölcs, mely méltán sorolandó a szuperélelmiszerek közé. Támogatja az agy működését, serkenti és erősíti a koncentrációt.
Ha szeretnéd lecserélni az unalmas és nem utolsó sorban egészségtelen fehér lisztet az édességek elkészítéséhez, használj mandula lisztet! Nem csak finom pikantériát ad süteményeidnek, de hozzájárul szervezeted optimális működéséhez is!
Ha pedig mindezt édesítőszerrel készíted, még a cukormentes édesség díját is elnyeri!
Kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai is szívet melengetők, közöttük a kálium, kálcium, magnézium, de bővelkedik foszforban, vasban, mangánban és cinkben is.
A mandulaliszt természetes módon gluténmentes!
Így egy újabb széles társadalmi csoport fogyaszthatja előszeretettel!
Azonban olyanok is akadnak, akiknek nem ajánljuk fogyasztását, mert olyan rostot is tartalmaz, ami az arra érzékenyeknél bélirritációt okozhat. Ezért először óvatosan, kis mennyiségben fogyaszd, és figyelj tested jelzéseire (puffadás, gázok, egyéb tünetek)
A mandulaliszt azért nem egy fogyókúrás csodaszer!
Hiába egészséges, könnyen emészthető és nagyon finom, kalóriatartalma magasabb, mint a többi lisztfélének.
Bár ez ne riasszon el senkit, hiszen a glikémiás indexe szinte a nullához közelít.
Ügyesen kell bánni a számokkal, csoportosítani a többi ételhez, hogy a napi kalóriabevitel ne szálljon az egekbe.
A mandulaliszt széndhidrát tartalma
100 gramm mandula liszt nagyjából 10-12 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Mandulaliszt otthon? Bizony!
Biztosan arra is kíváncsiak vagytok, hogyan készíthető el mindez otthon. A teljesség igénye nélkül leírjuk most Nektek, hiszen a receptek világában élünk. így ez sem maradhat el:
Hozzávalók:
70 dkg mandula (vagy amennyi van és meg van pucolva)
Elkészítés:
A csonthéjtól megszabadított mandulát beletesszük 1 perce forrásban levő vízbe. A rövid forrás után leszűrjük őket. Ha ez megtörtént, kipattintjuk a belső héjából, ami azért elég pepecselős meló, de hidd el, megéri! Ezután egy éjszaka kell ahhoz, hogy ez az önmagában is nagyon finom magocska kiszáradjon! Ha ez megtörtént, már csak az aprítás következik. Először egy aprító gép, majd a finomra hangolás miatt a kávédaráló! A kávédaráló eredménye egy már majdnem finom, lisztszerű por, de a biztonság kedvéért egy átszitálás nem árt! Felhasználásig tedd zacskóba és már lehet is használni!
Ha izgalmasnak találtad cikkünket, kövesd nyomon oldalunkat, süss finomakat receptjeinkből és figyeld újdonságainkat!
Energia | 607 kcal | |
Fehérje | 21.4 g | |
Zsír | 53.6 g | |
Telített | 3.6 g | |
Egyszeresen telítetlen | 31.1 g | |
Többszörösen telítetlen | 12.5 g | |
Szénhidrát | 17.9 g | |
Cukor | 3.6 g | |
Rost | 10.7 g | |
Nátrium | 0 mg | |
Koleszterin | 0 mg |