Meggyes Piskóta

Különleges meggyes piskóta

Hozzávalók a piskótához:

6 db tojás

12 ek forróvíz

20 adagolókanál Yummy Sweet Red édesítő (továbbiakban ak.) (300 g porcukor)

150 g Diabestar süteményliszt (rétesliszt)

150 g zabpehelyliszt

1 db sütőpor

1,000 g magozott meggy (friss, vagy mirelit) a tésztára

Krémhez:

250 g Vénusz vaníliás ízesítésű margarin

18 – 19 ak Yummy Sweet Red édesítő (250 g porcukor)

1 db vaníliás puding (már csináltam csokissal, puncsossal, epressel is)

4 dl tej

Mázhoz:

100 g Rama margarin

4 ek cukrozatlan kakaó

1 ek olaj

Piskóta elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját 12 ek forróvízzel, géppel 10 percig, kézzel 1/2 óráig keverjük. Beletesszük a Yummy Sweet Red édesítőt és ezzel is 5 percig keverjük. Hozzászitáljuk a kétféle lisztet, amibe előzőleg beleelegyítettük a sütőport. Nagyon óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Kivajazott, lisztezett, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt 26 x 36 méretű tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig szépen rápakoljuk a masszára a magozott meggyet. Betoljuk a sütőbe és kb 35 – 40 perci (fogpiszkáló próba) sütjük. Amikor megsült, kicsit hűlni hagyjuk és ha sikerül, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt, ha nem, akkor sincs semmi gond, mert szeleteléskor a tálcán marad. Amíg a piskótánk hűl, addig elkészítjük a krémet.

Krém elkészítése:

A pudingot megfőzzük. Hideg vízbe állítjuk és keverhetjük. Pár perc múlva lefedjük folpackal és hagyjuk a vízben hűlni, így nem lesz csomós és nem is bőrösödik be.

A szoba hőmérsékletű margarint a Yummy Sweet Red édesítővel habosra keverjük és a pudingos krémet 3 részletben habverővel jól összedolgozzuk. Ezzel az eljárással tökéletesen sima, egynemű krémet kapunk, amit a már kihűlt piskótánkra egyenletesen elkenünk.

Máz elkészítése:

A szobahőmérsékletű margarint elkeverjük a kakaóval, majd lángelosztóra helyezve meglangyosítjuk, amíg folyékony lesz. Ekkor adjuk hozzá az olajat, amitől szép fényes lesz a mázunk. Ezzel is meglangyosítjuk és a krémre öntjük. Simító lapáttal egyenletesen elkenjük és hűtjük. Viszonylag gyorsan dermed, de ha türelmetlenek vagyunk, akkor hideg helyre, akár hűtőbe is tehetjük. 6 x 3 cm szeletere vágjuk. Alufóliába csomagolva a hűtőben kb. 2 hétig friss marad. Már ha marad belőle.

Jó étvágyat hozzá!

A Yummy Sweet vissza adja a cukor élményét. Újra úgy élvezheted ételeidet, mint amikor cukrot használtál, csak 0 kalóriával!

Egy nagy gonddal kiválasztott, elkészített kávé, tea, gyümölcsleves, vagy bármilyen desszert megkoronázása az édesítés, és ha az nem jó, tönkre teheti az élményt, amiért készült.

Tudjuk, hogy minden édesítőszer cukorízűnek mondja magát, a valóságban azonban, csak kevés közelíti meg.

Mi most megközelítettük a tökéletes ízt.

Újra úgy élvezheted ételeidet, mint amikor cukrot használtál, csak 0 kalóriával!

A kóstoló csomag, 4 kg cukrot helyettesít.

Ára: 1350 Ft helyett 950 Ft

 1 kg cukor kiváltása 238 Ft

Előreutalással ingyenes szállítás!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Scroll to Top