Különleges meggyes piskóta
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
12 ek forróvíz
20 adagolókanál Yummy Sweet Red édesítő (továbbiakban ak.) (300 g porcukor)
150 g Diabestar süteményliszt (rétesliszt)
150 g zabpehelyliszt
1 db sütőpor
1,000 g magozott meggy (friss, vagy mirelit) a tésztára
Krémhez:
250 g Vénusz vaníliás ízesítésű margarin
18 – 19 ak Yummy Sweet Red édesítő (250 g porcukor)
1 db vaníliás puding (már csináltam csokissal, puncsossal, epressel is)
4 dl tej
Mázhoz:
100 g Rama margarin
4 ek cukrozatlan kakaó
1 ek olaj
Piskóta elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját 12 ek forróvízzel, géppel 10 percig, kézzel 1/2 óráig keverjük. Beletesszük a Yummy Sweet Red édesítőt és ezzel is 5 percig keverjük. Hozzászitáljuk a kétféle lisztet, amibe előzőleg beleelegyítettük a sütőport. Nagyon óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Kivajazott, lisztezett, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt 26 x 36 méretű tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig szépen rápakoljuk a masszára a magozott meggyet. Betoljuk a sütőbe és kb 35 – 40 perci (fogpiszkáló próba) sütjük. Amikor megsült, kicsit hűlni hagyjuk és ha sikerül, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt, ha nem, akkor sincs semmi gond, mert szeleteléskor a tálcán marad. Amíg a piskótánk hűl, addig elkészítjük a krémet.
Krém elkészítése:
A pudingot megfőzzük. Hideg vízbe állítjuk és keverhetjük. Pár perc múlva lefedjük folpackal és hagyjuk a vízben hűlni, így nem lesz csomós és nem is bőrösödik be.
A szoba hőmérsékletű margarint a Yummy Sweet Red édesítővel habosra keverjük és a pudingos krémet 3 részletben habverővel jól összedolgozzuk. Ezzel az eljárással tökéletesen sima, egynemű krémet kapunk, amit a már kihűlt piskótánkra egyenletesen elkenünk.
Máz elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarint elkeverjük a kakaóval, majd lángelosztóra helyezve meglangyosítjuk, amíg folyékony lesz. Ekkor adjuk hozzá az olajat, amitől szép fényes lesz a mázunk. Ezzel is meglangyosítjuk és a krémre öntjük. Simító lapáttal egyenletesen elkenjük és hűtjük. Viszonylag gyorsan dermed, de ha türelmetlenek vagyunk, akkor hideg helyre, akár hűtőbe is tehetjük. 6 x 3 cm szeletere vágjuk. Alufóliába csomagolva a hűtőben kb. 2 hétig friss marad. Már ha marad belőle.
Jó étvágyat hozzá!