Narancsos csoki szívek
Hozzávalók:
200 g zabpehely liszt (finomliszt), 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
100 g hideg vaj, vagy margarin,
4 ek. kakaópor,
1 tk szódabikarbóna,
16 ak Yummy Sweet Red édesítő (200 g cukor), 1 tk. diabetikus vaníliás cukor (Tesco-ban kaptam), 1 db narancs héja reszelve,
2 ek. olvasztott diabetikus méz,
2 db. egész tojás
2 ek tejföl
Összeállítási sorrend:
1.) liszt + kakaópor + szódabikarbóna + vaj (Ezeket összemorzsoljuk, vagy robottal összeállítjuk)
2.) tojás + Yummy Sweet Red édesítő + olvasztott méz + reszelt narancshéj, tejföl. Robottal egynemű tésztává dolgozzuk, majd kézzel még átgyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk. A hűtőből kivéve, lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 1 cm vastag nyújtjuk. Lisztbe mártott szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymástól kicsit távol, mert sütés közben intenzíven növekednek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tepsin hagyjuk hűlni.
Csoki máz: 150 g. 81%-os csokoládé, 10 – 15 ek 1,5 %-os tej melegítjük. Csoki máz másképp:
100 g vaj, vagy margarin
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
1 ak. Yummy Sweet Red édesítő
1 – 2 ek olaj
A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a kakaóporral és az édesítővel, majd takarék lángon felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverünk 1-2 ek olajat. A szíveket felső felükkel a csokiba mártjuk és rácsra helyezzük. Díszíthetjük kókusszal, reszelt fehér diabetikus csokival, vagy szeletelt mandulával.
Jó étvágyat hozzá!