Omlós csokis keksz
Hozzávalók:
150 g Tk. zabpehelyliszt
150 g DW süteményliszt koncentrátum
200 g vaj
10 – 12 a.k. Yummy Sweer Red édesítő (150 g cukor)
2 tk. vanília aroma
1 db citrom reszelt héja (lehet narancs is)
1 db citrom leve
3 db egész tojás (fontos, hogy szoba hőmérsékletű legyen, mert különben kicsapódik)
1 cs. sütőpor
csipet Himalája só
100 g diabetikus csoki, vagy 81%-os étcsokoládé, de minimum 74%.os
Elkészítés:
A vajat, az édesítőt, a vanília aromát a reszelt citromhéjat és levét habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd 3 részletben hozzákeverjük a sütőporos, sós lisztet, ezt követően hozzáadjuk az apróra feldarabolt csokit.
Sütőpapírral bélelt tepsire, 2 db vízbe mártott teáskanállal, apró halmokat teszünk, amit a végén, vizes újjal lenyomkodunk, kicsit formázunk. Ebből a mennyiségből kb. 90 – 94 db kekszünk lesz.
180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 percig sütjük és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
Az össz. mennyiség mennyiség CH tartalma 259 g.
1 db ch. tartalma: 2,87 g 90 db kekszre számolva
Jó étvágyat hozzá!