Oreo keksz cukormentes receptje
Alapanyagok a tésztához:
- 400 g búzaliszt (BL55)
- 100 g Dia Wellnes Zero-6 liszt
- 100 g kakaópor – holland
- 1 cs. sütőpor
- 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 17 ak Yummy Sweet Red édesítő (200 g porcukor)
- 300 g vaj
- 2 db tojás nagyméretű (L-XL)
- 1 csipet só
Alapanyagok a krémhez:
- 100 g vaj
- 25 ak Yummy Sweet Red édesítő (300 g porcukor
- 200 ml habtejszín
- 1 cs habfix
- 2 csapott teáskanál vanília eszencia
Elkészítés
1, Először a krémet készítjük el. A vajat jól kikeverjük a Yummy Sweet Red édesítővel (cukorral) a vaníliakivonattal, és amikor már jó habos, akkor hozzáadjuk a habfixálóval keményre felvert tejszínhabot.
2, A krémet hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a kekszet.
3, A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a Yummy Sweet Red édesítővel ( porcukorral), a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A szoba hőmérsékletű vajat és a tojást is hozzáadjuk, egyneművé gyúrjuk. Nem kell megijedni, szépen össze fog állni.
4, Ezután kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtjuk, egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és egy másik csillagos kiszúróval megnyomjuk, amitől szép minta lesz rajta.
5, Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 160 C fokon kb. 7-10 perc alatt készre sütjük.
6, Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor szép roppanós lesz.
7, A krémet kivesszük a hűtőből, két kekszet összeragasztunk.
8, Ezután máris fogyasztható, nagyon finom édesség, nem lehet csalódni benne.
Sajnos nem volt itthon habzsákom, így koránt sem lett olyan mutatós, mint amilyennek szerettem volna, de attól még tutira elfogy!
Jó étvágyat hozzá!