Ezt a fantasztikus sütőtökös túrótorta receptet fogjuk elkészíteni
Itt van az ősz, és megjelent a sütőtök, ami nem csak sütve, hanem az alábbi recept alapján elkészítve is nagyon finom. Én imádom a sütőtököt, így ebben a formában is kipróbáltam. Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik.
Hozzávalók a túrókrémhez:
500 g tehéntúró
2 tojás
8,5 ak Yummy Sweet Red édesítőszer (100 g cukor tetszés szerint több)
1 ek kukoricakeményítő
1 ek chiamag, vagy 25 g mák (opcionális)
Hozzávalók a sütőtök krémhez:
500 g főtt sütőtök pürésítve
2 db tojás
6 ak Yummy Sweet Red édesítőszer (70 g cukor (tetszés szerint több)
1 tk reszelt citromhéj
1 ek étkezési, vagy kukoricakeményítő
Hozzávalók a szószhoz:
100 g tejföl
100 g főtt sütőtök pürésítve
2,5 ak Yummy sweet Red édesítőszer (30 g cukor)
1 db tojás
Elkészítés:
1.) A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.
2.) A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a Yummy Sweet édesítőszert és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.
3.) Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig, amíg elérünk a széléig.
4.) Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva. 170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.
5.) A szósz hozzávalóit összekeverjük. Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe. Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!