Zabkorpás piskóta, fantázia krémmel, zselatinos öntettel

Zabkorpás piskóta, fantázia krémmel, zselatinos öntettel

Piskóta hozzávalói:

150 g zabkorpa (nálam Bio Anatura)

3 db egész tojás

8-10 adagolókanál (továbbiakban: ak.) Yummy Swwet Red édesítő (nekem elég volt 9 ak. (8-10 ek cukor)

1 tk. szódabikarbóna

10 ek tej

csipet só

Fantázia krém hozzávalói:

1 cs. dr Oetker Prémium vaníliás pudingpor

4 dl tej

4-5 ak. Yummy Sweet Red édesítő (4-5 ek cukor)

2 dl habtejszín (nálam Hulla)

1 db. dr Oetker habfix

250 g tehéntúró

1 db (kicsi) narancs héja reszelve

12 db narancsgerezd

Öntet hozzávalói:

1 cs. dr Oetker tortazselé

 2-3 ak. Yummy Sweet Red édesítő (2-3 ek. cukor)

2,5-3 dl narancslé, vagy víz (én fele-fele arányba kevertem) Amennyiben gyümölcslevet használunk, nem szükséges a Yummy Sweet Red édesítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasszuk. Kézbe vesszük a habverőt (és szinte le sem tesszük, mert szükségünk lesz rá a továbbiakban is) és a tojássárgát a Yummy Sweet Red édesítővel habosra keverjük.

Hozzáadjuk a tejet, szódabikarbónát és ezzel is jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a Zabkorpát és ezzel is keverünk rajta egyet-kettőt.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.

Sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy tepsibe sütjük 200 fokra előmelegített sütőbe, amit 180 fokra visszaveszünk, amikor a piskótát behelyezzük. Kb. 25-30 percig (tűpróba) sütjük.

Kicsit félretesszük hűlni, majd leválasztjuk róla a sütőpapírt, ha nem papírt használunk, akkor érdemes a formát margarinnal kicsit kikenni, hogy ne ragadjon le a tésztánk.

Ajánlott formaméret 16 cm. volt, de én 26 cm. használtam a töltelék miatt.

Hogy miért fantázia a töltelék neve? Nos, akitől ennek a piskótának a receptjét kaptam, egy nagyon kedves ismeretlen ismerősöm. Arra a kérdésemre, hogy mivel töltsem, azt a választ adta, hogy a fantáziámra bízza. Nos, az alábbi sült ki belőle, remélem mindenkinek a megelégedésére.

Krém elkészítése:

A pudingot a Yummy Sweet Red édesítővel megfőzzük, hűtjük.

A túrót a reszelt narancshéjjal krémesítjük a habverőnkkel.

A narancshéjtól nem csak gyönyörű színt kap, de az íze is pikáns lesz. 

A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk és azzal szép simává verjük.

Továbbra is a kezünkben van a már ismét elmosogatott habverő, mert most a tejszínt verjük fel kemény habbá a habfixálóval.

Amikor ezzel kész vagyunk, óvatosan a túrós-pudingos krémbe forgatjuk. Rákenjük a piskótánkra és narancs gerezdekkel díszítjük.

Amíg a zselét elkészítjük, addig hűtőbe tesszük pihizni.

Öntet elkészítése a zacskón olvasottak szerint. Amikor az idő letelt egyenletesen ráöntjük a tortánkra és ezzel készen is vagyunk, Legalább 1 éjszakát hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat hozzá!

A Yummy Sweet vissza adja a cukor élményét. Újra úgy élvezheted ételeidet, mint amikor cukrot használtál, csak 0 kalóriával!

Egy nagy gonddal kiválasztott, elkészített kávé, tea, gyümölcsleves, vagy bármilyen desszert megkoronázása az édesítés, és ha az nem jó, tönkre teheti az élményt, amiért készült.

Tudjuk, hogy minden édesítőszer cukorízűnek mondja magát, a valóságban azonban, csak kevés közelíti meg.

Mi most megközelítettük a tökéletes ízt.

Újra úgy élvezheted ételeidet, mint amikor cukrot használtál, csak 0 kalóriával!

A kóstoló csomag, 4 kg cukrot helyettesít.

Ára: 1350 Ft helyett 950 Ft

 1 kg cukor kiváltása 238 Ft

Előreutalással ingyenes szállítás!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Scroll to Top