Yummy Sweet Magyarország

Yummy Sweet Magyarország

H- P: 9:00 - 17:00

+36304971955

Sütőpor

A könnyű piskóták elkészítése több háziasszony számára kihívás. A siker kulcsa a levegősségért felelős sütőpor. Térfogatnövelő hatással bír, amely a sütemények növekedéséért felelős. Mit tudhatunk még róla?

Mit tartalmaz a sütőpor?

  • A szódabikarbóna egy lúgos anyag, amely a sütemények emelkedését eredményezi.
  • Savak, amelyek reakcióba lépnek a szódabikarbónával
  • Keményítő célja, hogy a folyadékot felszívja, ezzel megakadályozza, hogy idő előtt reakcióba léphessen egymással az említett két anyag.

Az omlós sütikért felelős, de tartsuk be az arányokat!

Célszerű felhasználni piskóták, muffinok, tortaalapok, sőt kevert sütemények készítéséhez, azonban a megfelelő felhasználás nagyon fontos. Érdemes betartani a süteményes receptekben előírt mennyiséget. Előfordulhat, hogy túllépjük az ideális mennyiséget, nem árt tudnunk, hogy mire számítsunk a sütés során. Amennyiben elrontjuk az arányokat, kissé sós, vagy vegyszeres ízt kölcsönöz a süteményeknek.

Érdemes sütés előtt letesztelni

A sütőporról elmondható, hogy a nedvességre gyorsan reagál, így könnyen tesztelhetjük, hogy van-e még ereje. Ha nem jelennek meg buborékok 15 másodpercen belül, akkor már nem alkalmas sütéshez.

Egyenletesen kerüljön a süteményekbe!

A sütőport alaposan kell összekeverni a liszttel, így egyenletesen kerül a süteménybe. Ezután rögtön mehet a sütőbe, ennek köszönhetően mielőbb kifejti hatását, ellenkező esetben azonban tönkre teheti a piskótánkat.

Készíthetünk egészséges sütiket, palacsintákat

A sütőpor a vegyi anyagokból képződő széndioxid hatására képes megemelni a süteményeket. Arányaiban fele annyi szódabikarbóna, mint sütőpor kerül bele a palacsintába, ezután a serpenyőbe megindul a sütés. Nem kell sokat várnunk és idővel szép színt ad a palacsintának.

Sütőpor helyettesítése

Az ecet és szódabikarbóna ötvözete segíthet megoldani a sütőpor hiányát. Egy átlag konyhában a citromlé és az ecet szinte biztos, hogy megtalálható. Keverjünk össze ½ teáskanál ecetet ¼ teáskanál szódabikarbónával, ez a kombináció 1 teáskanál sütőport helyettesít.

A Yummy Sweet vissza adja a cukor élményét. Újra úgy élvezheted ételeidet, mint amikor cukrot használtál, csak 0 kalóriával!

Egy nagy gonddal kiválasztott, elkészített kávé, tea, gyümölcsleves, vagy bármilyen desszert megkoronázása az édesítés, és ha az nem jó, tönkre teheti az élményt, amiért készült.

Tudjuk, hogy minden édesítőszer cukorízűnek mondja magát, a valóságban azonban, csak kevés közelíti meg.

Mi most megközelítettük a tökéletes ízt.

Újra úgy élvezheted ételeidet, mint amikor cukrot használtál, csak 0 kalóriával!

Kóstoló csomag, 4 kg cukrot helyettesít, ára 1490 Ft (1 kg cukor kiváltása 373 Ft) Előre utalással ingyenes szállítás!

Dobozos változat 25 kg cukrot helyettesít, ára 4840 Ft (1 kg cukor kiváltása 194 Ft) Szállítás 1450 Ft

Utántöltő változat 25 kg cukrot helyettesít, ára 4510 Ft (1 kg cukor kiváltása 180 Ft) Előre utalással ingyenes szállítás!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top