Diós kosárka
Tészta hozzávalói:
150 g. Nagyi titka extra finom süteményliszt
150 g. DW. süteményliszt koncentrátum
120 g. vaj, vaj ízű margarin
10 ak. Yummy Sweet Red édesítő (120 g porcukor)
5 g. szalatka
1 csipet Himalája só
2 db. tojás sárgája
8 – 10 ek. tej, vagy főzőtejszín
Dió töltelék:
2 db. tojásfehérje
10 ak. Yummy Sweet Red édesítő (120 g. cukor)
1 csipet Himalája só
150 g darált dió
1 tk. vanília aroma, vagy 1 cs. diab. van. cuk. (opcionális)
Töltelék alá
150 g. diabetikus sárgabarack dzsem (opcionális)
40 db, kosárka, vagy szilikonos muffin sütő forma
Elkészítés:
Először a szárazanyagokat keverjük össze jó alaposan. Adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Ennek az alapnak a közepébe készítsünk egy mélyedést és adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd apránként adagoljuk hozzá a tejszínt (tejet), hogy egynemű tésztává gyúrhassuk össze. 3 – 4 mm. vastagságúra nyújtsuk és szaggassuk ki a kosárkával, majd nyomkodjuk el benne a tésztát. Mindegyik kosárka aljába tegyünk 1 kk. dzsemet.
Most kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük fel 180 fokra.
A tojások fehérjét a sóval kezdjük el felverni és 2 – 3 részletben adjuk hozzá a Yummy Sweet Red édesítőt. Addig verjük, amíg kemény habot kapunk. Fejre állít és nem esik ki. Óvatosan keverjük hozzá a darált diót és mindegyik kosárkába helyezzük ebből a habból 1 – 1 tk.-nyit.
180 fokon 20 percig sütjük. Kevés hűtés után óvatosan kivesszük a formából.
Sajnos a dióhab mennyisége kevés lett, így az utolsó 16 db. csak lekvárral készült el és arra vár mivel gazdagítom! Ötlet van, de az erőm mára elfogyott!
Össz ch: 176 g.
1 db. ch. 4,4 g.
Jó étvágyat hozzá!



