Isler, ahogy én készítem
Hozzávalók
200 g mandulaliszt
130 g őrölt dióbél
120 g kókuszolaj, vagy kókuszzsír
4 ak Yummy Sweet Red édesítő (4 ek, cukor)
2 db tojás
Töltelék:
200 g cukormentes dzsem (nálam házi készítésű ribizli dzsem)
Máz:
100 g vaj
4 ek. Holland kakaópor
3 – 4 ak. Yummy Sweet Red édesítő (3 – 4 ek. cukor)
Díszítésnek 50 db felezett dióbél Ez el is maradhat.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit daraboló gépbe tesszük és összeaprítjuk. Ezt követően kézzel még átgyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk és szilikonnal bélelt sütőlemezre tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 – 12 percig sütjük. Ebből az adagból nekem 100 db aprócska forma lett.
A kihűlt korongokat kb. 1/2 tk. dzsemmel megkenjük és összeragasztjuk. Félre tesszük addig, amíg a máz elkészül.
A mázhoz a vajat, a kakaóport és az édesítőt először hidegen kikeverjük, majd takaréklángon felmelegítjük. Mindegyik islerünket megmártjuk a mázba, vagy egy kanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük, erre teszünk 1 db felezett diót (el is maradhat). Hűtjük, fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!



